Nu är den äntligen här ”Happy Happy -En bok om skilsmässa”!

Vad kan jag säga, mitt hjärta sprängs av stolthet. Så satans fin och bäst!

En antologi som vill stärka alla som skilt sig -och få alla dem som inte skilt sig att bli sugna. Geniala gnisterglimrande texter av Maria-Pia Boëthius, Pernilla Glaser, Mari Jungstedt, Åsa Larsson, Mian Lodalen, Gudrun Schyman, Mia Skäringer, Helena von Zweigbergk och av mig och min medreaktör Katarina Wennstam.

 

14 Responses to Happy Happy -En bok om skilsmässa!

 1. Jan-Ove skriver:

  Tycker dina barn att det känns kanon med skilsmässor?

  • Maria skriver:

   Hej Jan-Ove!
   Tack för din spännande fråga.
   Mina barn har många kompisar på dagis och skola med skilda föräldrar, i deras värld är skilsmässa inget som nödvändigtvis är dåligt.
   Att fortsätta leva tillsammans i en sunkig relation ”för barnens skull” tror jag inte barnen skulle tycka vara särskilt kanon.
   Allt gott till dig Jan-Ove, ha en finfin kväll!
   /Maria

 2. Jan-Ove skriver:

  Ja visst är den spännande nu när vi av Sveriges 1.3 miljoner familjer så är ca 500.000 skilda. Så skilsmässor är minst sagt kontroversiellt med tanke på hur ovanliga de är.

 3. Emma skriver:

  Hej Maria, jag vill tacka dig för den här boken. Jag har levt i ett långt äktenskap där jag blev misshandlad på olika sätt. Nu har jag äntligen tagit mig ur det. För oss som levt i sådana äktenskap är det en stor tröst att läsa om skilsmässans fördelar eftersom vi liksom alla andra kvinnor som skiljer sig brottas med den ständiga sorgern över att vara ifrån barnen. När olika kändiskvinnor går ut och skriver om att det är fel att vara glad efter en skilsmässa så tänker de inte på att de också påverkar kvinnor som lever i misshandelsförhållanden. Att ta sig ur ett destruktivt förhållande är svårt nog som det är. Vi behöver inte få salt strödda i såren av olika kändiskvinnor som talar sig varma om de stackars barnen och föräldrarnas egocentrism.

  Så tack snälla ni för den här boken!

  • Maria skriver:

   Tack för orden! Sanna Lundells krönika var konstig: ingen har väl förnekat att skulden gentemot barnen finns där. Det är ju liksom den rådande normen, det vi hört om och om igen. Det vi vill med vår bok är ju att nyansera bilden av skilsmässa som något entydigt traumatiskt, fruktansvärt, deppigt. Att visa att det kan finnas ett liv på andra sidan också och att du FÅR vara glad över din skilsmässa!!! Vi lever tack och lov inte längre på 1800-talet där kvinnor som skilde sig skammades och blev utstötta av familj och vänner. Men ibland undrar man hur långt vi egentligen kommit. Uppenbart i alla fall att det fortfarande finns en massa tabu kring detta ämne! Desto viktigare att vi vågar och orkar prata om det!

 4. Maja skriver:

  Vad jag har väntat på denna bok! Ska bli så inspirerande att läsa och kanske vågar jag snart ta steget… Du och Katarina är mina absoluta favoritförfattare och ni ger mig styrkan att orka. Tack för att ni vågar skriva om det jag bara vågat tänka tyst om.

 5. Edith skriver:

  Jag håller med Maja helt och hållet. Du och Katarina är gör underverk genom att tala om det många av oss bara vågar tänka. Era ord gör mig starkare.
  Tack för att ni gör det ni gör, jag hoppas verkligen på att få läsa/höra mycket av er och om er! All lycka till dig och din kompanjon:)

 6. Marie skriver:

  Hej Maria,
  Jag hörde just dig och Katarina på Nyhetsmorgon och jag tackar för att ni tar upp frågan om hur barn mår i familjer där man inte skiljer sig fast man borde.
  Mina föräldrar levde i ett äktenskap där de aldrig tog i varandra och aldrig sa ett vänligt ord till varandra. Istapparna hängde från taket och jag var tvungen att välja sida.
  Så till dig också Jan-Ove: Jag hade tyckt att det hade varit kanon med en skilsmässa, för inget hade kunnat bli värre än det redan var.

 7. Ingrid skriver:

  Hej Maria! Åh vilken härlig bok om ett härligt ämne! Det är verkligen på tiden att man pratar om det positiva med skilsmässor. När jag var tolv år skilde sig mina föräldrar. Det var såklart omtumlande och jobbigt, speciellt med tanke på att jag kände mig extra känslig i den åldern. Men det jag kommer ihåg allra mest är lättnaden! Jag kände mig befriad från den tryckta irriterade stämningen. Mamma och pappa hade slutat vara kära i varandra för länge sedan, och de orkade liksom sällan vara trevliga mot varandra. Så himla skönt att få befrias från det och få en nystart – flytta till två nya lägenheter, lära känna ett nytt område, och framförallt se hur mamma mådde så jäkla bra! Gud, man kunde verkligen se hur mycket bättre hon mådde! ”Ett barn mindre att ta hand om”, som hon sa.

  Also, din bok bitterfittan är bäst! Ser fram emot att läsa den här. Känner mig redan inspirerad, och stärkt och peppad när det kommer till framtiden – känner verkligen inte för att gifta mig någonsin, och nu kanske jag kan känna mig lite mindre pressad, och låta förväntningarna rinna av mig lättare, TACK!

 8. Annette skriver:

  Tack för bra bok som var precis vad jag behövde läsa nu när jag just talat om för maken att jag vill skiljas. Har tidigare läst Helenas Ur vulkanens mun och kände verkligen igen mig, särskilt det där om surandet. Moa Herngrens bok Jag ska bara fixa en grej i köket bidrog till att jag äntligen tog tag i mitt alkoholproblem.

  Jag är så tacksam och glad för att ni starka duktiga kvinnor delar med er av erfarenheter och skriver böcker som hjälper mig att också vara stark!!

 9. Happy Maria skriver:

  En mycket bra bok! Rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *