Idag i DN publicerades en intervju med författaren bakom bestsellern ”Femtio nyanser av honom”. En berättelse om den 22-åriga Anastasia som inleder en destruktiv kärleksrelation med den betydligt äldre och gråhårigare Christian som strax övertalar henne att skriva på ett kontrakt som inbegriper smisk, pisk, analsex, fisting, handklover, ögonbindlar och upphängning. I intervjun med författaren E L James säger hon bland annat ”Genom hårt arbete och mycket sex räddar hon sin trasige och våldsamme älskare -fixar honom, gör honom hel igen.”

Och nu kräks jag lite i munnen över det sunkiga förlegade budskapet om att kvinnor kan ”rädda” våldsamma män genom att tålmodigt underordna sig. Ett välkänt tema som här förpackats om med lite piskor och bondage för att framstå som modernt.

Själv längtar  jag efter romanen om en excentrisk framgångsrik gråhårig kvinna vars 22-årige älskare genom sin villkorslösa kärlek, outtröttliga hushållsarbete och fantastiskt tillfredsställande sex till slut läker henne från hennes bittra manshat.

 

 

One Response to 50 nyanser av våld

  1. Stefan Sjöberg skriver:

    Denna bok verkar vara oerhört populär bland kvinnor – varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *