Jag debuterade 2007 som författare med romanen Bitterfittan, som till min förvåning väckte stort rabalder. Många var upprörda, andra berörda. Ni som läst den vet att den egentligen inte säger något som inte kvinnorörelsen redan har sagt. I själva verket ställer den väldigt grundläggande frågor om kärlek, familjeliv och jämställdhet. Men, men, uppenbarligen var detta med kärlek, jämställdhet och familjeliv en öm punkt hos många.

Men trots (eller kanske på grund av) provocerande titel och ämne så har den sålts till flera länder där den också rönt stor framgång, bland annat i Tyskland, England, Holland, Tjeckien, Danmark och Norge. Den har även dramatiserats i flera versioner och spelats på bland annat Uppsala Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Västerbottensteatern, turnerat med Riksteatern och även som radioteater på Sveriges Radio.

Det visade sig att det jag trodde var mina högst personliga tankar och funderingar tvärtom var något som många funderade på och kämpade med -detta att kunna leva och älska jämställt i en ojämställd värld.

I grunden är jag journalist, utbildad på Dramatiska institutets radiolinje och har sedan dess fortsatt skriva böcker samt gjort en hel del program för Sveriges Radio och SVT.

Skryt:

2003 Ikarospriset för dokumentären ”Som en hora” (SR, P1)

2010 Roks pris för Årets kvinnogärning.

2013 sommarpratade jag i Sveriges Radios P1 

För mer info om mina andra böcker mm -kolla in de andra flikarna här på hemsidan!

 

Comments are closed.