Det finns flera saker som får det att kännas som om tusen myror kryper längs med skinnet i fallet Dominique Strauss Kahn VS hotellstäderskan Nafissatou Diallo. Inte bara att det nedlagda åtalet bekräftar det vi sett tusen gånger om redan innan: Om du ska ha en chans i ett våldtäktsfall måste du ha en obefläckad bakgrund, helst vara vit och med någotsånär hög social status. Den som överfaller dig ska INTE vara en av världens mäktigaste vita män, utan helst en svartmusikig invandrare med låg social status. Då kan du ev ha en chans att få en domstol att ta upp ditt fall.

Att DSKs försvar lyckats med att smutskasta (sprida rykten om att Diallo är prostituerad) och förvränga sanningen på flera olika sätt har uppenbarligen lyckats och även gått hem i svenska medier. Erik Helmerson skrev i en krönika i DN ”Till och med i Frankrike, där toleransen för vänsterprassel närmast är inskriven i grundlagen, tycks de flesta vara överens om att DSK:s politiska karriär är över”. Sen när blev vänsterprassel jämförbart med våldtäkt ? Den käre Herman Lindqvist förde ett resonemang i en annan krönika i Aftonbladet som gick ut på att många franska kungar och  presidenter haft älskarinnor (DSK är med andra ord i finfint sällskap) : ”Att chefen för Internationella valutafonden, en man gift med en av Frankrikes skickligaste, vackraste och dessutom förmögnaste journalister, sprutar sperma på en hotellstäderskas blus en timme ­innan han ska äta lunch med sin dotter och tre timmar innan han ska flyga till Berlin för ett storpolitiskt möte, det ­anser ­majoriteten av fransmännen vara hans privatsak.”

Flera andra medier har pratat om DSK som ”notorisk kvinnokarl”. Som om det vore en förmildrande omständighet.

Acceptansen och välviljan är häpnadsväckande. Sluta prata om honom som casanova! Benämn honom med de rätta orden istället. Ett av dem kan vara torsk. Han har köpt prostituerade ett flertal gånger. Eller sextrakasserare: tidigare anställda har trätt fram och berättat hur de känt sig tvingade att ha sexuellt umgänge med Dominique.

Antagligen är våldtäktsman också ett rättmätigt namn. Men det kommer vi aldrig få bekräftat eftersom åklagaren nu valt att inte driva fallet vidare.

Manssamhället visar än en gång sitt fula tryne.

 

One Response to Dominique Strauss Kahn och hans svenska medievapendragare

  1. Ulla Tengling skriver:

    TAck Maria, för en bra artikel! I morgon svarar jag för föredraget hos Rotary i Nynäshamn; jag har valt att intervjua en hotellstäderska som kommer att berätta om sina erfarenheter.
    Den sortens berättelser finns det för lite av/ allt gott/ Ulla Tengling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *