Tuggar i mig en bok men inte vilken som helst UTAN MIN NYA BOOOOOOOOOOOOK!

Herregud, nu är den här. I en bokhandel nära dig, eller ett klick på datorn. ”Systrar och bröder” -en fortsatt undersökning om kärnfamiljens neuroser.

 

Vad den handlar om? Typ såhär:

Vad var det Nora hade sagt i telefon? ”Göran är den enda pappa vi har. Och vi råkar vara hans barn.” Jo, så var det. Göran var deras enda pappa. Den de råkat få. Och det var bara att förhålla sig till det faktumet så gott man kunde.”

Nora, Hedda och Per kämpar på olika sätt med att hantera sin barndom. Noras grandiosa inställning till kärlek och familjeliv lägger sig ständigt i vägen för den verkliga lyckan. Istället för att vara glad med Henrik och barnen stör hon sig på hans förkärlek för juridik och tacos. Hedda går på konstfack där hon uteslutande sysslar med att skulptera pistoler i olika färg och material. Men helst av allt vill hon bara sova. Per oroar sig mest för sin begynnande flint som han filmar med mobilen varje kväll. På dagarna säljer han massagem marijuana och ambientmusik till medelålders kvinnor. Som en osalig ande svävar deras döda mamma Anita över dem, medan pappa Göran, alkoholisten som ingen riktigt räknar med längre, plötsligt försvinner under mystiska omständigheter på en resa till Transsylvanien.

En berättelse om att överleva smärtorna från barndomen och att hitta balansen mellan att förtränga, förlåta och försonas.

Spring, spring, köp, köp, läs, läs!

Kyss och kyss från mig till dig!

 

 

 

7 Responses to Ät min bok!

 1. Charles Lang skriver:

  Jag tycker förvisso att kärnfamiljen är något fint som bör bevaras, samtidigt ska det bli intressant att läsa din bok.

  Lycka till, Charles

 2. Ergo Sum skriver:

  Maria – har precis läst ”Bitterfittan”. Har svårt att få luft. För att orden du skriver är så självklara. Enkla och träffande. Svåra och ogreppbara. Tack! För att du sätter ord på. För att du utmanar. Och för att du påminner. Om kampen. Om livet.

  Och bara för att jag är nyfiken. Så kommer jag köpa din nya bok. OCH lyssna på ”Sommarpratarna” Bara för att höra om din röst matchar din ord. *ler*

  Kram till dig. Från en kosmopolitiskmacrotänkandejämliksfrämjandetano-modeväninna.

 3. Persilja skriver:

  Tack för tipset. Ska genast löpa och köpa. Läser allt du skriver! (Med glädje och intresse och stor behållning.) Måste också ge respons på Att Springa som jag visserligen läste för länge sen men som jag fortfarande ofta tänker på och gläds åt. Skildringen av den ensamtstående mamman är en av mina favoritmänniskor i litteraturen. Jag tyckte så mycket om henne!

 4. Christina skriver:

  Nu har jag läst, begrundat och bloggat! Tack för ännu en bok som fick mig att tänka ett varv till.

 5. Dryopteris skriver:

  Meh , Maria, har inte läst boken, kommer troligen inte göra det heller eftersom jag redan i min inbilskhet redan vet vad den går ut på. (samt är fast i annan litteratur fn.)För mig räcker det med det oslagbara sommarprogram du regerade över. Starkaste all time. Har verkligen svårt för fenomenet ’förebilder’, men om jag nu måste ha en så.

 6. torbjörn skog skriver:

  Maria! Jag är snart färdig med mina två julklappsböcker – båda av dig (Happy Happy och den plågsamma men så tankeväckande Hatet) och skickar komplimanger till dig och ditt skrivande. Du är ett föredöme!

  Nu ska jag lyssna på ditt sommarprogram.

 7. Hella Hultin skriver:

  Tusen tack för ”systrar och bröder” som jag just sträckläst. Många tårar blev det, både med tankar på mina egna (tre) barn och på mig själv. Att du kan komma ihåg de ”barniga” känslorna och dessutom kan beskriva dem så att läsaren både minns och känner….
  Mycket, mycket bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *